dinsdag 6 juli 2010

Dag 18 6 juli Asciano 15+72= 87 km

Het was gisteren genieten in Borgo Antico. Bruschetta met funghi en kippenlevertjes, Penne met verse ricotta en tomaat, papardelle met konijn, bistecka met gegrilde funghi porcini, vitello, panna cotta en chocoladetaart. Na een stille nacht en een ontbijt op het dorpsplein weer terug naar de route. 11km afdalen 4 klimmen. In Greve een espresso en weer in de slag met de route. Zwaar, zoals een stevige Chianti dus. Twee stevige klimmen, maar de beloning was Siena. Altijd weer een innemende stad zonder het overrompelende van Florence of Rome. Aangesproken door amerikanen en italianen met een fietshart en op de Campo op de foto gezet door twee mensen uit India! Een ijs van Nallini en verder. Buiten de stad dreigde er regen, maar ook vandaag hielden we het droog. De Crete was weer prachtig. Kaal, grote vlakken landschap, af en toe een huis met een cypressenlaantje. Prachtig. Asciano is een aardig dorp. Mooie kamer in hotel la Pace. Rome is net meer dan 200 km. We schieten op en genieten nog steeds. Vanavond calcio!!!!!!!
NB: de foto: het bord stond niet beneden. Omhoog is niet gevaarlijk, maar wel zwaar.

Hotel: la Pace, Asciano

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het echt heel leuk om jullie "dagelijkse bezigheden" zo te kunnen volgen, en jullie zijn bezig met een super-prestatie.
    Petje af voor jullie!
    Erica Bekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Calcio, wat stelt dat nu voor: 2x3kwartier achter een balletje aan hollen, dat zinkt toch volledig in het niet bij de geleverde en nog te leveren prestaties in deze Giro di famiglia rosso da guadabile

    BeantwoordenVerwijderen
  3. PFFFFF wat een klim zeg als ik zo hoor en om zoiets te gaan doen,vind het wel knap en heel leuk het te lezen hier,ik zelf moet er niet aan denken,als ik naar Swinhove fiets vind ik al ver zat.Klasse hoor zo,n fietsreis groet Bep Stam.

    BeantwoordenVerwijderen