woensdag 7 juli 2010

Dag 19 7 juli Chiusi 64 km

Een rustige dag vandaag na de uitbundige viering van het behalen van de finale van het Nederlands elftal. Alhoewel wij hebben op bed gekeken met zijn tweeen. We begrijpen dat het in Ollanda groot feest is. Zondag zijn we gelukkig weer herenigd met Kirsten, Birgit en Vincent, dus dan kunnen we met elkaar huilen of feesten. De laatste 10 minuten lieten zien dat Nederland erg kwetsbaar is. Maar nu de fiets. We hebben eerst het laatste stukje Crete gefietst en daarna een uitstapje gemaakt naar Lucignano. De nieuwe weg brengt je zo in het centrum, maar steil!!!!!!! Prachtig stadje. Daarna naar de vallei waar ook de A1 loopt, de autostrada naar Rome. Als kleine kinderen gestopt en naar de voorbijsnellende auto's gekeken, wetend dat Rome minder dan 200 km van ons verwijderd is. We hebben nog vier dagen omdat we dan naar een agriturismo net boven Rome gaan. Op maandag gaan we dan met de kinderen Rome in om te finishen bij het Pantheon.
Paul Benjaminse zorgde daarna voor een onverharde route langs oude kanalen op de route Arezzo Chiusi. Na een tijd hebben we deze route verlaten en zijn we in een dorp een hapje gaan eten. Op het menu stond iets wat we nooit eerder hadden gezien: Risotto al fragola e limone. Risotto met aardbeien, citroen en Parmegianno. Onverwacht lekker (foto). Daarna door naar Chiusi. Weer geen agriturismo aangetroffen dus nu in het dorp in een eenvoudig hotelletje. Morgen weer wat zwaarder en gaan we naar Orvieto, alwaar in de kapel van de kathedraal de beelden te zien zijn die ooit gebruikt zijn voor het maken van de clip 'Thriller' van Micheal Jackson. Je kan het maar weten. Iedereen gegroet uit molto caldo Italia.

Hotel: Centrale, Chiusi scala

1 opmerking:

  1. Microsoft Alert8 juli 2010 om 11:39

    Er is pas een nieuwe Hoax ontdekt: Beelden Orvieto Thriller M.Jackson , verspreiding van dit bericht kan het internet ernstig ontregelen

    BeantwoordenVerwijderen