donderdag 8 juli 2010

Dag 20 8 juli Bagnoregio 77 km

Gisteravond in la Punta gegeten in Chiusi Scalo. Prima carpaccio met truffel en ravioli burro salvia en ravioli met baccala. Daarna in een bar voetbal gekeken, waar de Italianen voor Allemagna waren.
Vandaag eerst bijna 20 km vlak. Na een espresso een dolci en een watertje, een stevige klim met twee beloningen: het prachtige dorpje Ficulle en het uitzicht op het dal en de heuvels westelijk ervan. Veel olijf- en wijngaarden. Prachtig. Daarna volgt de afdaling naar Orvieto scala (laag) alwaar we hoopten met de funiculare omhoog te gaan (een soort tandradbaantje waar de fiets in mee mag), maar deze bleek defect.
Wat te doen................ Gewoon omhoog fietsen natuurlijk. De beloning een prachtige stad en een nog mooiere Duomo, die zowaar niet in de steigers stond. We wilden hierna nog een kilometer of 20 fietsen. Weer zwaar klimwerk: 4-15%. De afdaling naar Bagnoregio was versperd door een aardverschuiving. In deze regio niets bijzonders. We lopen straks naar een oud deel van het stadje wat er bij een aardbeving vanaf is gebroken. Bij de entree van het dorp een agriturismo la Divina Amore. We zijn de enige gasten en hebben een landhuis met enorm gazon en zwembad tot onze beschikking. Heerlijk. We gaan zo het dorp in en laten ons vanavond culinair verwennen, want er wordt voor ons gekookt vanavond. Rome ligt hier 140 km vandaan. Nog een paar korte dagen dus. Op de foto live opnamen van vandaag.

Hotel: agriturismo la Divina Amore, Bagnoreggio

2 opmerkingen:

  1. Lieve Leo en Geraldine,
    Wat een prestatie!!!!!!!
    En dat voor 50 plussers, dat zouden deze 60 plussers niet meer presteren!!!!!
    Liefs,
    Arie en Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en natuurlijk ook mijn grote complimenten. Het eten smaakt prima volgens mij....!!!!!!!

    Geniet er nog van ook straks met de kids.

    liefs Anton en Pauline

    BeantwoordenVerwijderen