vrijdag 9 juli 2010

Dag 21 9 juli Sutri 83 km

De dag begon soepel na een fantastische maaltijd gisteren. Overnachting, uitgebreid diner, koffie, ontbijt voor 120 euro samen. Na het ontbijt zijn we naar Civita gereden in Bagnoregio. Een rots met de rest van een stadje waar de omgeving door aardbeving en/of vulkaanuitbarstingen is verdwenen. Lezen we nog na. Daarna 15 km afdaling. Daarna was het best een zware dag met veel klimwerk. De flanken van de monte Cimino, waren prachtig. Twee prachtige dorpen vandaag beide gelegen op een tufstenen rots: Vitorchiano en Soriano. Daarna alles wat armoediger. Wilden overnachten bij Ronciglione, maar dat viel tegen. Het enige hotel dat er een beetje uitzag zat vol. Geraldine heeft toen naar Sutri gebeld en de lokale herbergier had nog een kamer.
We zitten 40 km van onze officieuze finish (de agriturismo) en 60 km van Rome. Hoe we het morgen gaan doen weten we nog niet. Let op het nieuws!
Het verbaast ons nog steeds dat we geen dag met tegenzin op de fiets hebben gezeten. Het is allemaal boven verwachting gegaan.
Op de foto: de oorsprong van Nutella en Brokking gebak. We hebben miljoenen hazelnootbomen gezien, onvoorstelbaar. Hoe ze dat elk jaar oogsten is ons een raadsel.

Hotel: Sutrium, Sutri

3 opmerkingen:

  1. Fietst U maar lekker door, wij lezen het wel voor U na:
    Bagnoregio en Civita di Bagnoregio waren vroeger eén geheel. Door de erosie zijn zij echter van elkaar gescheiden door een ravijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ria en Rob Vuijk10 juli 2010 om 07:38

    Geraldine en Leo
    hartelijk gefeliciteerd met het bijna behaalde eindpunt.een prachtig resultaat .
    we hebben jullie veel belangstelling gevolgd vanaf ons vakantie adres in oostenrijk sterkte nog met de laatste loodjes
    Ria en Rob Vuijk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Meraviglioso! Splendido! Enormemente!Formidabele!Fantastico!Straordinario!

    Allora,.......................jullie begrijpen!
    Wij vinden het geweldig wat jullie hebben gepresteerd, Proficiat !
    Ook wij hebben van jullie avotuur ook genoten. Cari saluti,H&I

    BeantwoordenVerwijderen